

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ: ΚΥΚΛΩΨ (ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
12,72€ Original price was: 12,72€.8,90€Η τρέχουσα τιμή είναι: 8,90€.
ISBN13 | 9789604630363 |
Εκδότης | ΖΗΤΡΟΣ |
Σειρά | ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ 15 |
Χρονολογία Έκδοσης | Απρίλιος 2008 |
Αριθμός σελίδων | 288 |
Διαστάσεις | 19×12 |
Μετάφραση | ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ |
Συγγράφεας | ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ |
Ο Κύκλωψ είναι σατυρικό δράμα που έγραψε ο Ευριπίδης, με άγνωστο το έτος που διδάχτηκε (παίχτηκε),(πιθανώς λίγο μετά το 411 π.Χ.) είναι το μόνο σατυρικό έργο του που έχει διασωθεί πλήρως.
Το σατυρικό δράμα, γραφόταν από τους ίδιους ποιητές που γράφανε τις τραγωδίες και παιζόταν μετά από την τριλογία, κατά τους δραματικούς αγώνες στα Διονύσια. Ο χορός σε όλα τα σατυρικά δράματα απαρτίζεται από Σατύρους και σκοπός του έργου είναι να ξαλαφρώσει την ψυχή και το συναίσθημα των θεατών, έπειτα από τη θέαση τριών τραγωδιών.
Το έργο αυτό βασίσθηκε στη ένατη ραψωδία της Οδύσσειας στη οποία μυθολογείται η τύφλωση του Κύκλωπα Πολύφημου από τον Οδυσσέα. Ο δε χορός, που τον απαρτίζουν Σάτυροι με τον Σειληνό ως χορηγό και που παρουσιάζονται ως ναυαγήσαντες σ΄ αυτό το νησί των Κυκλώπων, κατέστησε το δράμα γνήσιο σατυρικό.
Ο Ευριπίδης είναι ο τρίτος της τριάδας των μεγάλων ποιητών της δραματικής ποίησης της αρχαίας Ελλάδας. Χαρακτηρίζεται ρεαλιστής συγγραφέας, καθώς δίνει τους χαρακτήρες των προσώπων των έργων του όπως είναι περίπου στην πραγματικότητα και «από σκηνής φιλόσοφος», επειδή αντιμετωπίζει στοχαστικά τα θέματα που επεξεργάζεται.
ΤΡΟΠΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
- Speedex Courier
- Γενική Ταχυδρομική
Μεταφορικά έξοδα 3,00€ για παραγγελίες έως 60,00€.
Δωρεάν μεταφορικά έξοδα για παραγγελίες άνω των 60,00€
ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
- Τραπεζική Κατάθεση ή Ebanking
Τράπεζα Πειραιώς
IBAN: GR41 0172 2000 0052 0008 3594 907
Δικαιούχος: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΖΗΤΡΟΣ ΙΚΕ - Αντικαταβολή (επιβάρυνση 2,00 €)