ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ: ΚΥΚΛΩΨ
ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ: ΚΥΚΛΩΨ (ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ) Original price was: 12,72€.Η τρέχουσα τιμή είναι: 8,90€.
Back to products

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ: ΑΛΚΗΣΤΙΣ (ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

Original price was: 12,72€.Η τρέχουσα τιμή είναι: 8,90€.

ISBN13 9789604630448
Εκδότης ΖΗΤΡΟΣ
Σειρά ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ 16
Χρονολογία Έκδοσης Απρίλιος 2008
Αριθμός σελίδων 344
Διαστάσεις 19×12
Μετάφραση ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Συγγράφεας ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ
Περιγραφή

Άλκηστις είναι το όνομα τραγωδίας που έγραψε ο Ευριπίδης και διδάχθηκε (παίχτηκε) την άνοιξη του 438 π.Χ. επί άρχοντος Γλυκίνου.

Στον τότε αγώνα πρώτος ήλθε ο Σοφοκλής, δεύτερος ο Ευριπίδης, ηλικίας τότε 46 ετών με την τετραλογία του τις «Κρήσσες» (Κρητικές γυναίκες), «Αλκμέων διά Ψήφου», «Τήλεφον» και την «Αλκήστιδα», τη μόνη σωζόμενη. Ως τέταρτο δε δράμα της τετραλογίας ήταν σατυρικό χωρίς όμως να είναι και καθαρά σατυρικό, αλλά μάλλον τραγική κωμωδία κατά την αρχαιότητα. Αν και το αρχαιότερο, δεν λείπει απ’ αυτό η τεχνική του ποιητή, δηλαδή ο πρόλογος και ο από μηχανής θεός.

Η Τραγωδία Άλκηστις παρέχει πρότυπο γυναικείας συζυγικής αφοσίωσης. Η επώνυμη ηρωίδα θυσιάζεται υπέρ του ανδρός της Αδμήτου, Βασιλέως των Φερών. Όμως ο Ηρακλής κατόπιν μονομαχίας με τον θάνατο την επαναφέρει στη ζωή.

Ο Ευριπίδης είναι ο τρίτος της τριάδας των μεγάλων ποιητών της δραματικής ποίησης της αρχαίας Ελλάδας. Χαρακτηρίζεται ρεαλιστής συγγραφέας, καθώς δίνει τους χαρακτήρες των προσώπων των έργων του όπως είναι περίπου στην πραγματικότητα και «από σκηνής φιλόσοφος», επειδή αντιμετωπίζει στοχαστικά τα θέματα που επεξεργάζεται.

Τρόποι Αποστολή & Πληρωμής

ΤΡΟΠΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Μεταφορικά έξοδα 3,00€ για  παραγγελίες έως 60,00€.

Δωρεάν μεταφορικά έξοδα για παραγγελίες άνω των 60,00€

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

  • Τραπεζική Κατάθεση ή Ebanking
    Τράπεζα Πειραιώς
    IBAN: GR41 0172 2000 0052 0008 3594 907
    Δικαιούχος: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΖΗΤΡΟΣ ΙΚΕ
  • Αντικαταβολή (επιβάρυνση 2,00 €)